Dansschool Wesseling
Den Haag

Dansschool aan de Laan van Meerdervoort 50 B-C is opgericht in 1921

Architect - Jan Wils (1891-1972)

1921 Dansinstituut Gaillard-Jorissen
1938 Dansschool van der Meulen Rocco du Bois (Herman & Truus van der Meulen)
1975 Dansschool van der Meulen Wesseling (Benno & Mietzie Wesseling)
2010 Kidswing Wesseling (Natasja Wesseling-Kenens)
2022 Dansschool Wesseling Den Haag (Samenvoeging Kidswing Wesseling en Dansschool van der Meulen Wesseling) (Floris & Natasja Wesseling)


Ons Team

Natasja Wesseling

Natasja Wesseling

Docent Peuterdans, Kleuterdans, Jazz / Streetdance en eigenaar

Over Natasja Wesseling, moeder van Anne (2005) en Hugo (2009). Met Dansschool Wesseling Den Haag gaat voor mij een droom in vervulling. Met kinderen werken vind ik het mooiste wat er is. Mijn doel is om kinderen zelfvertrouwen te geven en leren trots te zijn op zichzelf. Maar het belangrijkste is om plezier te hebben in het dansen! Een kind beweegt en danst om plezier te beleven. Het helpt ze om zich vrij te voelen. Naast de motorische ontwikkeling leert een kind ook zichzelf te uiten en in te leven in verschillende situaties. Dansen is mijn passie. Ik word er vrolijk van, het geeft me energie en het houdt me creatief. Vanaf 1995 geef ik danslessen in bij Dansstudio Kerkehout in Wassenaar aan kinderen, jongeren en aan moeders. In 2010 ben ik gestart met Kidswing Wesseling in Den Haag wat in 2022 samen ging met Dansschool van der Meulen Wesseling en nu Dansschool Wesseling Den Haag is. Voordat ik startte met Kidswing Wesseling heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik haalde in 2007 mijn danscertificaat ‘Professioneel Kidsopleiding’ en drie jaar later de vervolgcursus. In deze cursussen leerde ik verschillende dansstijlen en het geven van danslessen. Ook heb ik het certificaat ‘Peuterdans’. Ik heb veel ervaring met het omgaan met kinderen. Na het behalen van mijn SPH-HBO diploma werkte ik als pedagogisch medewerkster op een kinderafdeling in het ziekenhuis. Daarna werkte ik negen jaar als docent in het voortgezet speciaal onderwijs.

Floris Wesseling

Floris Wesseling

Positie Eigenaar

Over Opgegroeid als zoon en kleinkind van de beroemde dansfamilie Wesseling uit Delft. Hoewel ik dansen heel leuk vind heb ik helaas niet het talent en passie zoals mijn (groot) ouders. Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die dat wel heeft en organiseer ik alles wat nog meer bij een dansschool komt kijken. Zo vullen we elkaar goed aan. Ik ben ontzettend trots op onze dansschool en familiebedrijf en we doen onze stinkende best deze Haagsche historie te behouden en een mooie plek te bieden waar iedereen kan komen dansen. Van jong tot oud en diverse dansstijlen.

Lotte Ruijs - van der Heiden

Lotte Ruijs - van der Heiden

Docent Modern, Jazz/Streetdance en Mixed Styles

Over Lotte Ruijs afgestudeerd aan Dansacademie Lucia Marthas Amsterdam en Fontys Academie voor Danseducatie. Zoals bij vele ben ook ik al vroeg in contact gekomen met dans. Ik had er gelijk een klik mee en kon er al mijn energie in kwijt. Al snel werd ik een erg fanatieke leerling. Nu als dansdocent ben ik net zo fanatiek! Tijdens mijn lessen werk ik aan techniek, dansbeleving, choreografie en podiumpresentatie. Verder werk ik met de leerlingen aan een bepaalde werkhouding en een mate van discipline. Hierbij stimuleer ik de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Dit doe ik onder andere door ze in het diepe te laten springen met bijvoorbeeld zelfstandige opdrachten. Hierdoor kunnen zij hun grenzen opzoeken, verkennen en verleggen. Maar is de sprong te diep dan sta ik klaar om ze op te vangen! Ik zorg voor een veilige leeromgeving waarin elke leerling zijn eigen groei kan maken. Dans is voor mij zowel een kunstvorm als een topsport. Het harde werken en het hebben van discipline vanuit de topsport neem ik dan ook absoluut mee in de lessen. Het creatieve proces vanuit de kunst en de beleving om deze kunstvorm over te brengen is ook van belang. In mijn lessen zal er dan ook ruimte zijn om zelf op ontdekking te gaan naar manieren om dans zelfstandig vorm te geven.

Rowena Sleeuwaegen

Rowena Sleeuwaegen

Docent Modern

Over Rowena Sleeuwaegen: Rowena studeert voor docent dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten; academie voor Danseducatie. Ze is op haar 6e begonnen met dansen en sindsdien nooit meer gestopt. Al op jonge leeftijd had zij interesse in het lesgeven. Wat begon met af en toe helpen in diverse lessen bereidde al snel uit naar meer en uiteindelijk eigen groepen bij diverse dansscholen. Ze geeft klassiek ballet en moderne dans aan diverse leeftijden en niveau's. Hiernaast geeft ze veel peuter en kleuterlessen. In haar lessen vindt ze plezier, creativiteit, techniek, vrijheid en eigenheid belangrijk. Zelf vindt ze het heerlijk om te gaan, veel te verplaatsen en vooral heel groot te bewegen. Dit probeert ze dan ook gelijk mee te geven aan haar dansers. Haar kinderlessen zijn een mix van technische en creatieve oefeningen waarbij ze op een speelse manier iedereen in beweging probeert te krijgen. Naast lesgeven vindt ze het ook heerlijk om zelf te dansen en op het podium te staan. Zo staat ze nog regelmatig in danslessen, volgt ze cursussen en heeft ze o.a. gedanst in de voorstellingen "Dancing in a winterwonderland" en "Alice in winterwonderland" van de Dutch Don't Dance Devision.

Stefan Seedorf

Stefan Seedorf

Docent Hip Hop & Breakdance

Over Stefan Seedorf, een geboren danser. De afgelopen 13 jaar doe ik dit op professioneel niveau. Mijn specialiteiten zijn voornamelijk Breakdance en Hiphop, maar ik dans ook meerdere stijlen waaronder Popping(Electric boogie/Robotdans), Housedance en Rollerskating. Ik ben in 2004 samen met mijn toenmalige showgroep genaamd Optima Forma naar de Olympische Spelen geweest in Athene om shows te verzorgen voor de randprogrammering van de OS en om shows te verzorgen voor het Holland Heinekenhuis. Daarnaast hebben wij vele shows gedaan, waaronder een opening van Warchild in Ahoy voor Prinsen Beatrix, het Rotterdam Topsport Sportgala en personeelsfeesten voor Belcompany en de Kamer van Koophandel. Verder heb ik gedanst voor bekende artiesten en merken als Nike, Asics en Reebok. Met mijn andere voormalige Dansgroep Groove Kings (Bekend van Holland got Talent, de Dinoshow en Move like Micheal Jackson) heb ik meegedaan met veel breakdance wedstrijden. Wij zijn 2 keer 3e geworden bij het NK Breakdance en wij hebben ons geplaatst voor Battle of the Year 2008. Battle of the Year is het grootste georganiseerde internationale competitie in het breakdance voor groepen. Een soort van wereldkampioenschap voor breakdance. Wij zijn de 2e Nederlandse groep ooit die zich daarvoor heeft geplaatst. Ik heb daarnaast solo wedstrijden gedaan en in kleinere formaties. Hiervoor ben ik internationaal met een Nederlands Allstar team naar Frankrijk gestuurd om daar mee te strijden voor het kampioenschap. Theater Sinds 2006 ben in het theater gaan spelen waar ik een van de hoofdrollen speelde in de voorstelling “Skills”. Skills was een grote zaal productie in Amsterdam. In 2008 is de voorstelling in reprise gegaan wegens groot succes en hebben wij een tour door Nederland gedaan. Daaraan toegevoegd heb ik in meerdere producties gespeeld/gedanst, waaronder het Zwanenmeer Bijlmermeer 2 met Don't hit mama in samenwerking met Het Nationaal Ballet en een aantal kleinere producties in Rotterdam en Amsterdam. Liefde voor mijn sport Ik heb door de jaren heen veel dans workshops gegeven wat ik geweldig vind om te doen. Mijn passie en leven is dansen, muziek en ik wil deze kunst graag overbrengen op iedereen die wilt bewegen. Het is goed voor onze mind en body!

Juliette Waaijer

Juliette Waaijer

Docent Kleuterdans, Mixed Styles en Urban Contemporary

Over Mijn naam is Juliette Waaijer en ik ben afgestudeerd aan de docent dans opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Hier heb ik les gehad in de stijlen ballet, modern, jazz, hiphop en Afrikaans. Ik geef danslessen in verschillende stijlen aan kinderen tot volwassenen. In mijn danslessen draait het om techniek, plezier en energie! Tot snel op de dansschool!

Nina Vos

Nina Vos

Docent Peuterdans, Kleuterdans en Jazz/Streetdance.

Over Mijn naam is Nina Vos en sinds 2023 ben ik dansdocent bij dansschool Wesseling. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met kleuterballet en daarna ben ik nooit meer gestopt met dansen. Van ballet, streetdance en hiphop tot modern, high heels en dancehall, van alles aan stijlen heb ik inmiddels uitgeprobeerd. Van 2018-2023 was ik zelf leerling bij Wesseling in onder andere de hiphop en moderne selectiegroepen en ik dans nog steeds wekelijks op verschillende plekken. Het geven van danslessen is voor mij begonnen op 12 jarige leeftijd met het helpen bij de kleintjes, wat al snel overging in steeds vaker lessen invallen en nu uiteindelijk mijn eigen groepen draaien. Ik studeer ondertussen de Academische Pabo in Leiden en sta dan ook wekelijks voor de klas. Ik geniet enorm van het lesgeven en om dat nu ook nog te kunnen combineren met wat ik het allerliefste doe (dansen:), vind ik geweldig! Het contact met de leerlingen is voor mij ontzettend belangrijk en ik zal dan ook altijd mijn uiterste best doen dat iedereen zich veilig en welkom voelt in mijn danslessen. Verder draait het bij mij vooral om het plezier, de energie en verbinding tijdens het dansen en hoop ik de kinderen de vrijheid en het zelfvertrouwen te bieden om zichzelf te kunnen uiten en ontwikkelen op hun eigen manier.

René van Doorn

René van Doorn

Docent Ballroom & Latin

Over Mijn naam is Rene van Doorn, Ik dans al zo’n 24 jaar en ben begonnen bij van der Meulen Wesseling. Eerst met mijn zus en later met diverse danspartners. Inmiddels dans ik samen met mijn vrouw. Wij wonen in Den haag en hebben samen 2 kinderen. Naast danslessen geven ben ik ook software engineer voor Industrie installaties, loop ik wat hard en zwem ik geregeld. Na een jaar of 10 te hebben geassisteerd bij Mietzie Wesseling op maandagavond, heb ik sinds 2022 haar stokje voor die avond overgenomen. Gelukkig assisteert Leonoor mij daarbij. Tijdens de les probeer ik, naast het leren van dansen en figuren, dat iedereen vooral een leuke avond beleeft. Het ene paar wil graag een mooiere houding, het andere is blij als het lukt om een figuur in de maat te dansen. Het mooist vind ik het als de les op maat is; voor ieder een uitdaging, zodat men voldaan naar huis gaat. Dat de dansles een moment in de week is om naar uit te kijken!

Leonoor de Jong - Hoogendorp

Leonoor de Jong - Hoogendorp

Docent Ballroom & Latin

Over Mijn naam is Leonoor (1987) en sinds 2007 dans ik bij deze fantastische dansschool. Niet alleen heb ik hier altijd veel plezier aan het dansen beleefd, ik heb hier ook mijn man ontmoet! Gewoon omdat Mietzie ons voor een eerste dansles aan elkaar koppelde. Na het doorlopen van alle cursussen hebben we daarna jarenlang samen topklasse gedanst. Daarnaast stond mijn man (Richard) een aantal jaar achter de bar en ik heb ik ruim 6 jaar met Benno voorgedanst op de zondagen. Na een korte break werd ik afgelopen jaar weer hiervoor benaderd en nu geef ik samen met René de lessen op de maandagavond. Ik vind het erg leuk om ieder op zijn /haar niveau te helpen en daarnaast te zorgen dat het een leuke avond is voor iedereen. Naast het dansen ben ik werkzaam als juf (zij instromer) op een basisschool in den Haag, ben ik nog paardrij instructrice en hebben we 3 kinderen. Een zoontje geboren in 2019 en een tweeling geboren in 2022. Tot snel op de dansvloer!

Monique van Hees

Monique van Hees

Docent Ballroom en Latin

Over Monique is begonnen met stijldansen bij dansschool Harry Cools in Alphen aan den Rijn en is na een aantal jaren overgestapt naar dansschool van der Meulen Wesseling in Den Haag. Zij heeft een aantal jaren wedstrijden gedanst bij zowel de NDO als bij de NADB met o.a. Earl Grey en Ruud Bant. Zij heeft lessen genomen bij o.a. Peter en Rachel van der Veek, Pauline Kwikkel en Sylvia Gelre. In Londen heeft zij lessen gevolgd bij Peta Roby, Amanda Owen, Marian Welsh, Lindsey Hillier, Michael Stylianos e.a. Monique was met verschillende wedstrijdpartners finalist bij verschillende NK’s Met Ruud Bant heeft Monique een aantal lectures gegeven aan beginnende wedstrijddansers. Sinds 2022 is Monique weer actief bij ons op de dansschool en vindt het leuk om het dansgevoel en dansplezier over te brengen.

Onno van Broekhuizen

Onno van Broekhuizen

Docent Ballroom en Latin

Over Mijn naam is Onno van Broekhuizen. Ik ben op dansles gegaan in 1980. Na een aantal jaren bij Harry Cools te hebben gedanst, ben ik bij Dansschool Wesseling Den Haag (toen nog dansschool van der Meulen Wesseling) gaan dansen. Met mijn danspartner Monique heb ik een danswedstrijden gedanst in België. Naast verschillende dansdemonstraties op het kerstbal, was één van de hoogtepunten de demonstratie tijdens de bruidsshow in de grote kerk in Den Haag. Ik heb daarnaast privé danslessen gevolgd bij Cor en Corrie Verweij en bij Ruud Bant. Ik vind het heel leuk om na jaren terug te zijn bij Dansschool Wesseling Den Haag om de dansbeginselen over te brengen.