Dansschool Wesseling
Den Haag

Informatie Stijldansen

Dansen is plezier voor twee!! De kracht van stijldansen is diversiteit en gezelligheid. Naast dat dansen ontzettend gezond is voor lichaam en geest, is het ook nog een heerlijk avondje uit met je (dans) partner. Stijldansen is zeer afwisselend en is verdeeld in twee stijlen:

Ballroom

Foxtrot/Quickstep, Engelse Wals, Tango, Weense Wals en Slow Foxtrot

Latin

Cha Cha Cha, Rumba, Jive, Samba en Paso Doble

Lesgeld

U betaald per cursus van 12 lessen. U kunt in één of drie termijnen betalen. Kijk hier voor de prijzen.

Incasso

Het lesgeld wordt na de start van de cursus rond de eerste van de maand via automatische incasso geïncasseerd. Onze sterke voorkeur heeft het betalen via automatische incasso. Mocht u dit echt niet willen, dan kunnen wij dit ook aanpassen naar betalen via iDeal. U kunt dit na inschrijving per mail aan ons doorgeven. Dan passen wij dat aan.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze website. Het aanmelden/doorschijven voor een vervolg cursus kan ook gewoon via de balie bij één van onze docenten. 

Scannen

Voor de les bent u verplicht om uw pasje de laten scannen bij de balie. Komt u wat later en zit er niemand meer, dan kunt u deze na de les laten scannen.

Inhalen

U mag altijd uw les inhalen op een andere dag/cursus. Graag ontvangen wij wel een email hierover, zodat wij overzicht houden op de bezetting van onze lessen.

Extra lessen

Wilt u naast uw normale cursus nog extra lessen volgen, dan kan dat. U mag sowieso 1x extra komen per seizoen (totaal 13 lessen), maar wilt u vaker extra lessen volgen, dan mag dat, maar dan brengen wij eind van de cursus nog € 10,00 p.p. per les in rekening. Wij doen dit dan als u 14 of meer lessen heeft gevolgd. 
U krijgt korting als u meerdere cursussen bij ons volgt. 20% bij twee lessen, 30% bij drie lessen, 40% bij vier lessen (tot max 50%.). Volgt u twee keer exact dezelfde cursus, maar dan op verschillende dagen, dan ontvangt u 50% korting op de 2e cursus.

Advanced Class

Danst u goud of hoger, dan kunt u zich ook aanmelden voor de Advanced Class. In deze les krijgt u meer verdieping in het stijldansen en meer aandacht voor uw techniek. De docenten helpen u nog beter te maken en uw figuren nog beter en makkelijker uit te voeren. Echt een aanrader voor als je echt goed wilt leren dansen.
Als u deze cursus volgt naast uw reguliere cursus, dan krijgt u gratis toegang tot vrijdansen op zondagavond en gratis toegang op andere feest/dansavonden.

Kleding

Nette vrijetijdskleding. 

Schoenen

Schone en nette schoenen. Niet te glad en niet te stroef. U kunt voor een leren zool kiezen met een rubberen hak, maar er zijn ook speciale dansschoenen te koop. Deze schoenen zijn uitsluitend voor binnen te gebruiken. Deze schoenen zijn te koop in Den haag danswinkel. Soms hebben wij ook wat exemplaren te koop op de dansschool. 

Garderobe 

Wij willen geen jassen in onze danszaal.  Dit is ook op verzoek van de brandweer, maar ook omdat het geen prettig gezicht is als er overal jassen hangen. Onze stoelen zijn hier ook te laag voor en kans op struikelen is groot. Jassen kunnen in de garderobe of aan de kapstok worden gehangen. Tijdens de lessen is de voordeur dicht, dus kunnen geen "vreemde" binnen komen.

Vakanties

In principe zijn wij altijd gesloten tijdens de feestdagen en schoolvakanties. Kijk hier voor de lesdagen.

Opzeggen

Wilt u stoppen met dansen, laat het dan tijdig weten voordat de nieuwe cursus start. Dit kan via mail of aan de balie in de dansschool. Wij zullen altijd voor het einde van de cursus vragen om door te schrijven of op te zeggen. Bij geen bericht schrijven wij u door naar de meest logische vervolgcursus. 

Consumpties

Eigen consumpties zijn niet toegestaan in onze dansschool. U kunt bij ons aan de bar drankjes en diverse snacks kopen. U kunt bij ons met pin en contant geld betalen.


Klik hier voor ons lesrooster.


Dansen is gezond

Dat wisten wij allang, maar zie hier een artikel uit de Tros Kompas van oktober 2022.

Bron: Tros Kompas Okt-2022