Dansschool Wesseling
Den Haag

Dansstijlen Kidswing

Peuterdans

Een actieve les van 30 minuten speciaal ontwikkeld voor de 3-jarige peuter. Hier maken de peuters voor het eerst kennis met muziek, ruimtegebruik en beweging (dans). Wij bieden een duidelijke lesstructuur waardoor het voor het jonge kind elke week heel herkenbaar is. Door middel van een thema leren ze spelenderwijs allerlei oefeningen/bewegingen. We besteden ook aandacht aan zingen en het gebruiken/kennismaken van instrumenten.  

Kleuterdans 

Een actieve les van 45 minuten waarbij de kleuter via een duidelijke lesstructuur algemene dansvorming krijgt aangeboden. Al spelenderwijs ontwikkelen ze muzikaliteit, een goede motoriek en basispassen van verschillende dansstijlen. Tevens wordt later in het jaar ook aandacht besteedt aan de voorbereiding op de eindvoorstelling. Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen de kleuters kiezen voor een gerichtere dansstijl. Zie hieronder.

Kleuter Yoga

Een les van 45 minuten waarbij de kleuter door middel van yoga (themagerichte yogaoefeningen) tot een betere ontspanning komt. Kracht, evenwicht en flexibiliteit worden spelenderwijs aangeleerd door de oefeningen vanuit de yoga. Dit leidt weer tot een betere motoriek en concentratie.

Elementen in de kleuteryoga zijn: Dierenhoudingen, liedjes en versjes, zintuigen, ademhaling, actieve en rustgevende yogaoefeningen.

Deze les wordt gedurende het jaar aangeboden als korte cursus en bij voldoende animo.

Jazz/Streetdance

Een actieve, afwisselende les van 45 minuten. Je leert in de jazz/streetdance les alle basisbewegingen van jazz en streetdance. Jazzdance is een vrije manier van dansen, klassieke basistechnieken, maar veel losser en vaak dansen we op populaire muziek. De streetdance zorgt voor de stoere mix erin. Streetdance is de naam van verschillende hiphopstijlen en ziet er stoer uit en heeft flitsende bewegingen op een stevige beat.

De les begint altijd met een warming up, stretch en krachtoefeningen, techniekoefeningen, dansverhalen uitwerken naar bewegingen, freestyle en choreografie.
Deze groep staat elk jaar met twee choreografieën in de eindvoorstelling in het danstheater.

In de jazz/streetdance stijl kun je in meerdere leeftijdsgroepen doorgroeien. Je leert bijvoorbeeld in de groep van 6-7 jaar de basis, in de groep van 8-10 jaar uitbreiding van de basispassen en meer uitdagingen in de bewegingen en zo groei je door naar 11+ waarin je een gevorderd lesaanbod krijgt in de jazz/streetdance. Vanaf 15+ leer je bij Mixed styles zelfs allerlei dansstijlen binnen eenzelfde les.

Modern

Modern is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'. Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel.

Breakdance

Breakdance is een lichaamstaal van het hiphoppen, daarbij is het een mix van grond-, vechtsport-, acrobatische en dansbewegingen. Breakdance komt uit Amerika. Aanhangers waren vooral jongeren uit de getto’s die hadden weinig kans in de maatschappij. Het is een strijd tussen bendes die in plaats van klappen uit delen, elkaar uitdagen door elkaar te overtreffen door beter te zijn in dansen dan de ander. Er wordt meestal gedanst op rap muziek of breakbeat.

Hip Hop

Hip Hop is een kruising tussen breakdance en streetdance. Het is iets losser dan streetdance en er worden ook geen acrobatische kunsten uitgehaald zoals bij breakdance. Hip-hop is ook net iets meer “up-to-date”. Voor hip-hop moet je wel gevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. De passen zijn vaak los en erg apart. Je moet de bewegingen heel “groot” maken. Bij hip hop krijg je ook steeds meer “battles” twee groepen die tegen elkaar dansen.

Lesrooster

Zie hier een filmpje van de verschillende dansstijlen dat is opgenomen tijdens het buitendansen in de Corona-tijd.